Curio heeft voor alle studenten een collectief verzekeringspakket. Deze bestaat uit o.a. een collectieve ongevallen- en een aansprakelijkheidsverzekering.
Wat is een collectieve ongevallenverzekering?
Een collectieve ongevallenverzekering dekt eventuele kosten na een ongeluk of schade tijdens de schooluren en stage in binnen- en buitenland. De collectieve ongevallenverzekering via Curio betaalt alleen als een andere verzekering de schade niet vergoedt. De schade mag je dus ook melden bij je eigen verzekering.
Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?
Een aansprakelijkheidsverzekering betaalt zaakschade, bijvoorbeeld je hebt niet expres iets kapot gemaakt aan het bezit van anderen. Zoals een fotocamera die uit je handen glipt tijdens het uitvoeren van een praktijkopdracht. Of als tijdens je stage je een aquarium laat vallen. Als je letsel oploopt door iets waar Curio de schuld van is, geldt ook deze verzekering. Bijvoorbeeld je glijdt uit over een natte vloer en daardoor ben je gewond.
Wanneer ben je via Curio verzekerd?
Je bent verzekerd tijdens de schooluren. Dat is de tijd die je op school bent en tijdens je reis van en naar school. Ook tijdens activiteiten die school buiten de schoollocatie organiseert ben je verzekerd. Denk aan excursies, sportevenementen en schoolreizen die georganiseerd zijn door Curio.
Waar ben je via Curio verzekerd?
- Het schoolgebouw.
- De terreinen rondom het schoolgebouw.
- Op locaties waar activiteiten door of namen Curio worden georganiseerd.
- Op de route naar en van school en activiteiten georganiseerd door Curio.
Welke schade valt niet onder de verzekering van Curio?
- Als je met expres schade veroorzaakt.
- Als je schade veroorzaakt terwijl je een motorvoertuig gebruikt (dit geldt voor auto’s, brommers, landbouwvoertuigen en heftrucks).
- Schade die ontstaat bij activiteiten die je zelf doet tijdens een schoolreis of stage, maar die niet in het programma van de schoolreis of stage vallen.
Wie vergoedt de kosten als je schade lijdt of maakt tijdens je stage (bpv)?
Het bedrijf waar je stage loopt is verantwoordelijk voor de kosten die jij als stagiair veroorzaakt. Denk hierbij aan schade of als jezelf gewond raakt. Dit staat zo in de wet. Het stagebedrijf moet dus deze schade uitkeren. Dit staat ook en de praktijkovereenkomst omschreven.
Daarnaast moet een stagebedrijf er rekening mee houden dat een stagiair die schade maakt volgend de wet niet aansprakelijk is. Het stagebedrijf moet er namelijk altijd op toe zien dat de werkzaamheden goed worden uitgelegd en gecontroleerd. Het stagebedrijf kan de stagiair dus niet verplichten de kosten voor de gemaakte schade te betalen. De aansprakelijkheidsverzekering van Curio vergoedt deze kosten dan ook niet.
De verzekering van Curio is aanvullend op jouw eigen zorgverzekering. Medische kosten worden door de eigen zorgverzekering vergoed. Indien bepaalde kosten hier buiten vallen, geldt in geval van een ongeluk de collectieve ongevallenverzekering van Curio.
Wil je een schade of ongeval melden bij Curio?
Meld je schade of ongeval direct bij je stagebegeleider. Deze meldt de schade intern in Topdesk. Doe dit zo snel mogelijk na de gebeurtenis. Voeg hier zo veel als mogelijk bewijs (offerte, factuur, foto’s, getekende praktijkovereenkomst, etc.) toe. De facilitaire afdeling van Curio handelt de melding in overleg met de verzekering verder af. De communicatie verloopt altijd met de stagebegeleider.
Wat moet je doen als je stagebedrijf schade oploopt of veroorzaakt tijdens je stage (bpv)?
Het leerbedrijf (vaak de praktijkopleider van het bedrijf) neemt contact op met de stagebegeleider van jouw opleiding.
De stagebegeleider wijst de praktijkopleider van het leerbedrijf op de eigen aansprakelijkheid van het leerbedrijf. De stagebegeleider adviseert het leerbedrijf de eigen verzekering in te schakelen.
Bij letsel geldt de collectieve ongevallenverzekering van Curio.
Gelden voor een stage in het buitenland dezelfde regels?
Voor een stage in het buitenland gelden betreft de verzekering van Curio dezelfde regels. In West-Europa komt de wetgeving vaak overeen met die van Nederland, maar in andere landen kan dit nogal eens anders zijn. Houd hier rekening mee. Een getekende praktijkovereenkomst is daarom erg belangrijk.
Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Anissa Allouchi of Erik Groels van Curio huisvesting en facilitaire zaken. Zij zijn bereikbaar via Topdesk of het e-mailadres verzekering@curio.nl.
Ben je beter, maar ga je die dag naar stage/BPV? Stuur dan je mentor een berichtje via Teams.
Ja. Je kunt je bij Curio aanmelden voor de vavo (voortgezet algemeen volwassenenonderwijs). Deze vorm van onderwijs is voor jou bedoeld als je:
- Net gezakt bent voor het voortgezet onderwijs en maar een paar vakken hoeft te halen.
- Jouw opleiding helemaal niet hebt afgerond en toch graag een diploma wil.
- Snel een hoger diploma wil (na het vmbo).
- Je ouder bent dan 18 jaar.
- 16 of 17 jaar bent, kan het heel soms ook al.
Ga naar pas.curio.nl. En doe de volgende stappen:
- Log in met je Curio account (*****@edu.curio.nl).
- Vul de gegevens in.
- Upload een pasfoto.
- Controleer of je pasfoto en adres goed zijn ingevuld.
De passen worden niet meteen verstuurd. Normaal ontvang je de pas binnen 7 werkdagen. In de vakantieperiode kan het langer duren voordat je deze ontvangt.
Ben je jouw studentenpas kwijt of doet hij het niet meer?
Controleer eerst op pas.curio.nl of je pasfoto en adres goed zijn ingevuld.
Dan kan je via de mbowebshop een nieuwe Curio pas bestellen. De kosten zijn 12,50 euro. De pas ontvang je dan binnen 10 werkdagen op jouw huisadres.
Ben je 18 jaar of ouder en zit je op het mbo?
Ga dan naar het Studentenportaal. Daar zie je de tegel ‘Ziek melden’. Volg daar de gevraagde stappen. Je wordt dezelfde dag nog gebeld of we je ergens mee kunnen helpen. We hopen je snel weer op school te zien.
Ben je jonger dan 18?
mbo
Als je op het mbo zit, dan moet één van je ouders/verzorgers je telefonisch ziekmelden. Dat kan via 088-2098000.
vmbo
Zit je op het vmbo? Dan meldt één van je ouders/verzorgers je ziek via Magister. Dit moet voor je eerste les.
- Log in op het ouderaccount van Magister op computer, telefoon of tablet.
- Kies > afwezigheid
- Klik op > melden
- Kies de datum
- Klik op akkoord
- De ziekmelding is nu doorgegeven
Lees meer over ziekmelden via Magister .
Loop je stage?
Volg één van bovenstaande stappen. Meldt je ook ziek bij je stagebedrijf.
Word je ziek op school?
Vertel het bij de balie van jouw school. Je wordt online ziekgemeld (mbo) of je krijgt een briefje mee naar huis (vmbo). Wanneer je beter bent kom je terug naar school. Je neemt het briefje mee met de handtekeningen van jouw ouders (vmbo).
- Je bent 18 jaar of ouder.
- Je doet een bol-opleiding. Bbl-leerlingen krijgen geen studiefinanciering.
- Jouw opleiding duurt minimaal 1 jaar.
Als dat zo is, kun je studiefinanciering aanvragen. Hiermee krijg je geld om een opleiding te volgen. Je mag dan ook gebruik maken van een OV-jaarkaart om gratis met het openbaar vervoer te reizen.
Voor bol-studenten op niveau 1 en 2 is de studiefinanciering altijd een gift vanuit DUO.
Voor bol-studenten op niveau 3 en 4 is de studiefinanciering een lening vanuit DUO. Maar als je binnen 10 jaar slaagt, hoef je niets terug te betalen.
Met studiefinanciering krijg je standaard een basisbeurs. DUO gaat ervan uit dat jouw ouders de overige schoolkosten betalen. Als dat niet lukt, kun je extra geld aanvragen. Een aanvullende beurs. Wil je daar bovenop nog meer geld ontvangen, dan kun je ook bijlenen. Dat geld moet je terugbetalen als je klaar bent met school. Kijk hiervoor op de website van DUO.
Woon je korter dan 5 jaar in Nederland dan kun je soms toch studiefinanciering krijgen. Lees hier de regels.
Vraag de studiefinanciering 3 maanden voor het starten van de studie aan. Volg je de opleiding al en meld jij je dan pas aan, dan loop je geld mis.
Stop je met de studie voordat die is afgelopen? Vergeet niet om de studiefinanciering te stoppen. Kijk op de website van DUO hoe dat moet.
Bij een bbl-opleiding is de bpv de baan die je hebt (minstens 20 uur per week).
Ja. Deze is bedoeld voor:
- Leerlingen die geen Nederlands spreken of nog niet lang in Nederland wonen.
- Tussen de 12 en 18 jaar oud zijn.
Je zit 1,5 tot 2 jaar in de schakelklas. Hierna kun je naar verder op een middelbare school of het voortgezet onderwijs.
Elke Curio zorgstudent ontvangt hierover een brief vanuit de opleiding. De brief krijgen ze voordat ze beginnen met de lessen. Dit is meestal net voor de zomervakantie of tijdens de introductie na de zomer.
Dat kan door het sturen van een e-mail.
Ben je een student van:
- Techniek en technologie, stuur de e-mail naar infopunt@curio.nl
- Zorgen en welzijn, stuur de e-mail naar pok.zw@curio.nl
Wat moet ik in de e-mail zetten?
Zet de volgende zaken in jouw e-mail:
- Je naam en studentnummer
- Naam van jouw bpv of stagebegeleider van school
- Naam en adres van jouw leerbedrijf
- Startdatum en datum van beëindiging van jouw praktijkovereenkomst
Wil je een nieuwe praktijkovereenkomst aanvragen?
Neem dan even contact op met jouw bpv of stagebegeleider van school.
Heb jij je schoolpakket niet ontvangen tijdens de zomer? Dan kun je deze in de eerste lesweek ophalen op school.
De betaallink wordt verstuurd via een e-mail. Je kunt direct via iDEAL betalen of in termijnen betalen. Van de betaling krijg je automatisch een bevestiging. Een uitleg van de werking van deze betaalomgeving vind je in deze video:
Ouders kunnen voor verlof direct contact opnemen met school om deze afspraken door te geven. Dit kan telefonisch. Telefoonnummers staan op deze pagina .
Leerlingen Curio prinsentuin van cooth
Ben je leerling op prinsentuin van cooth? Stuur dan een e-mail met de verlofaanvraag (i.v.m. een afspraak bij een orthopedagoog, tandarts, etc.) naar verlofaanvragenpvc@curio.nl. Bij buitengewoon verlof (1 dag of langer) vragen wij ouder(s)/verzorger(s) een formulier in te vullen. Dit formulier kan de leerling ophalen bij de balie van Curio prinsentuin van cooth.
Ga je stage lopen? Binnen Curio bestaat de mogelijkheid om in het buitenland stage te lopen. Stage lopen in het buitenland geeft je veel voordelen. Enkele hiervan zetten wij hieronder voor je op een rijtje:
- Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je leert ermee op eigen benen te staan en groeit in zelfstandigheid.
- Het staat heel goed op je cv.
- Het verbetert je talenkennis.
- Je krijgt meer begrip voor cultuurverschillen als je een tijdlang in het buitenland gewoond en gewerkt hebt.
Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op de website curioworldwise.nl en lees de verhalen van andere studenten van Curio met een buitenlandervaring.
Ben je daarna enthousiast geworden? Praat erover met je mentor of de coördinator internationalisering van je school. Zij kunnen je verder helpen.
Vragen kun je stellen aan de bpv-begeleider van je opleiding of een medewerker internationalisering (worldwise@curio.nl).
Je ontvangt de inlogcode voor het Digitaal Doorstroomdossier van jouw mentor.
Je zit op het voortgezet onderwijs in een andere regio.
Vraag dan aan je mentor of zij met het Digitaal Doorstroomdossier werken. Is dat niet zo, dan moet je zelf een persoonlijke omgeving maken. Ga naar de website en gebruik de code GW99Y6ZP. Je hebt dan ook een Digitaal Doorstroomdossier.
Jouw lessen, cijfers en stages houden we bij op Magister. Hiervoor heb je de eerste keer een computer of laptop nodig. Ga naar de website van Magister en kies voor Curio. Meld je aan. Je krijgt een mailtje waarmee je bewijst dat jij het bent. Wanneer je bent aangemeld kun jij je inloggen. Dit kan vanaf dan ook via de app. Vul bij school Curio in.
Onder voorbehoud van aantoonbare invoerfouten.
Mbo-studenten die jonger zijn dan 18 jaar krijgen €60,- korting op de aanschaf van leermiddelen. Dit geldt voor de schooljaar 2024/2025 en 2025/2026.
Bij Curio krijg je deze korting via de MBOwebshop.
Wanneer krijg je de korting? Je krijgt deze als je:
- Bent geboren op of na 1 september 2006 (schooljaar 2024-2025) / 1 september 2007 (schooljaar 2025-2026)
-
Een mbo-opleiding volgt op niveau entree, niveau 1, niveau 2, niveau 3 of niveau 4
-
Een bol- of bbl-opleiding volgt
Hoe krijg je de korting?
Voldoe je wat hierboven staat? Je krijgt dan de korting automatisch als je inlogt op de MBOwebshop.
Je moet dan nog wel akkoord gaan met de voorwaarden van de kortingsvoucher.
Let op: de korting is eenmalig geldig en eenmalig te gebruiken.
Heb je vragen?
Neem dan contact op met ons infopunt via 088-2098000.
Niet alle opleidingen starten in februari. Wil je weten welke wel? Dat kan vanaf begin november, kijk dan op deze pagina.
Als je al weet welke opleiding je wilt volgen, dan kun je dit direct aanmelden door op de knop aanmelden te klikken op de opleidingspagina.
- Je kunt inloggen via deze link.
- Vul jouw e-mailadres, oude wachtwoord en nieuwe wachtwoord (2x) in. De eisen voor het (nieuwe) wachtwoord staan vermeld.
- Klik op 'verzenden'
Stuur hiervoor een e-mail naar examencommissie.specials@curio.nl. Je krijgt dan alle informatie over de stappen. Informatie over het traject kan je vinden op deze pagina.
Wanneer je het formulier invult en verzendt, opent er een nieuw scherm. Hier zie je al jouw gegevens staan. Controleer ze. Als het klopt, kun je het scherm sluiten. Als er een fout in staat, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Dit kan via ons contactformulier.
Klopt alles? Dan krijg je binnen 5 werkdagen een email met een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.
Let op: Soms komen de e-mails in je spambox terecht. Controleer daarom ook je spambox en voeg Curio toe aan je vertrouwde contactpersonen.
Heb je niks gehoord, wil je wat wijzigen of wil je meer informatie? Stuur ons infopunt dan een bericht via contactformulier infopunt.
Neem contact op met ondersteuningsteam algemeen. De studentcoaches kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze.
Meld je aan via dit formulier.
Let op: Controleer eerst op pas.curio.nl of je pasfoto en adres nog goed zijn ingevuld.
Is dit de eerste keer dat je een pas aanvraagt? Log in op pas.curio.nl. Volg de volgende stappen:
- Vul de gegevens in.
- Upload een pasfoto.
- Controleer of je pasfoto en adres goed zijn ingevuld.
Ben je je diploma kwijt of andere waardedocumenten zoals resultatenlijst, cijferlijst of certificaat? Dan kun je een aanvraag doen voor een (gewaarmerkt) kopie van jouw waardedocumenten. Dit kan via DUO of via Curio. Zowel DUO als Curio brengen hiervoor kosten in rekening.
Probeer altijd eerst via DUO jouw aanvraag te doen. Indien het niet mogelijk is om bij DUO jouw document(en) op te vragen of je hebt bijvoorbeeld een officiële kopie van een geldig diploma nodig voor een BIG-registratie, dan mag je een aanvraag bij Curio doen.
- Bel ons infopunt via 088-2098000. Zij kunnen je doorverbinden of een terugbelverzoek aanmaken.
- Stuur een vraag via ons contactformulier.
Je kan gewoon meekomen, je bent van harte welkom op onze locaties.
Heb je vragen over een stagiaire van Curio of lopende stage? Neem contact op met de bpv- of stagebegeleider van de leerling of student van Curio.
Geen contactgegevens van de bpv- of stagebegeleider? Bel dan met het infopunt op werkdagen via 088-2098000.
Met een dyscalculieverklaring krijg je extra hulp. Je krijgt bijvoorbeeld wat meer tijd om toetsen te maken. En je mag dan rekenkaarten gebruiken.
Bespreek het met je mentor als je dyscalculie hebt en dat je van de hulp gebruik wilt maken. Je moet dan ook een bewijs laten zien.
Jazeker. Je krijgt bijvoorbeeld wat meer tijd om toetsen te maken. Met een verklaring kun je bijvoorbeeld gebruik maken van voorleesprogramma’s op de computer en digitale boeken. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden.
Bespreek het met je mentor als je dyslexie hebt en dat je van de hulp gebruik wilt maken. Je moet dan ook een bewijs laten zien.
Met het Easy4u zekerheidspakket krijg je een leenlaptop wanneer jouw laptop misschien gerepareerd moet worden.
Lees ook de veelgestelde vragen van The Rent Company en Easy4u.
Je kunt de Rent Company telefonisch bereiken via 085-0036150 of e-mail: help@rentcompany.nl.
Via de website rentcompany.nl vind je meer informatie.
Zonder Nederlands diploma kun je starten bij een opleiding entree (mbo niveau 1).
Omdat je geen Nederlands diploma hebt, word je niet vanzelf toegelaten tot een opleiding op een hoger niveau. Curio onderzoekt met jou of je toelaatbaar bent tot de opleiding waarvoor je bent aangemeld. Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Er worden testen afgenomen en informatie opgevraagd. Na het onderzoek beslist Curio of je aangenomen wordt in de opleiding die je wilt volgen.
Meer informatie vind je op deze pagina: