Ontwikkelen van duurzame én lekkere friet, verbouwen van exotisch fruit uit eigen regio, telen in een ledkar, onderzoek doen naar plantaardige eiwitten en innovatieve foodconcepten of duurzame verpakkingen? In het practoraat agrofood en biobased doen we onderzoek naar deze vraagstukken. Met studenten en docenten van diverse opleidingen en het bedrijfsleven. 

Projecten

Bekijk hier de projecten die de afgelopen jaren tot stand zijn gekomen in het practoraat.

Hoe neem je studenten mee in die ontwikkeling van duurzame en gezonde visvervangers? Hoe maak je consumenten hier klaar voor? Over deze twee vragen bogen start-up Monkeys By The Sea en studenten van het practoraat zich. 

Lees het e-book: Plantbased seafood

Op verschillende Curio-locaties zijn er speciale ledkarren in gebruik genomen, waarin studenten experimenteren met de teelt van kiemgroenten, babyleaves en diverse slasoorten. Studenten leren hoe dit meerlaags kweken van gewassen in een gecontroleerde omgeving werkt en wat hiervan de voordelen zijn.

Lees het e-book: Telen met een ledkar

In de voedingsindustrie blijft als restproduct aan het einde van de voedselproductieketen vaak vezelrijk afval over. Wat is dit ongebruikte vezelrijke restproduct en wat kun je ermee doen? Dat onderzochten eerstejaars studenten van de opleiding Curio voeding- en leeftstijl voor opdrachtgever Millvision, producent van natuurvezel gebaseerde grondstoffen en materialen.

Lees het e-book: Voedingsvezels

ZVL Friet uit Zeeuws-Vlaanderen klopte bij het practoraat aan met de vraag om samen op zoek te gaan naar lekkere duurzame friet. Studenten gingen aan de slag met selectie van het aardappelras, bakproeven, smaaktesten, verpakkingsontwerp  en nog veel meer!

Lees het e-book: project duurzame friet

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met 088- 2098700 of mail via onderstaande link.