Gepubliceerd op
Publicatie datum

Curio etalage geeft beeld van het beroepsonderwijs in Bergen op Zoom

Om het belang van goed beroepsonderwijs te onderstrepen, openden Rob Neutelings (voorzitter raad van bestuur Curio) en Hans Peter Verroen (wethouder gemeente Bergen op Zoom) de Curio etalage aan de Nobellaan in Bergen op Zoom. De etalage geeft belangstellenden de kans om het beroepsonderwijs in Bergen op Zoom van dichtbij te bekijken.

De opening vond plaats tijdens een beeldvormende bijeenkomst van de gemeenteraad van Bergen op Zoom over de toekomst van het mbo. “Het mbo is van belang voor Bergen op Zoom”, vertelt wethouder Hans Peter Verroen. “Goed beroepsonderwijs dat aansluit bij de regionale arbeidsmarkt, zorgt ervoor dat jongeren in onze regio blijven wonen en werken.”

Rondleiding door studenten
Om de gemeenteraad een goed beeld te geven, gaven studenten een rondleiding. Zij namen de raad mee door de school en de omgeving. Samen bespraken ze de toekomst van het beroepsonderwijs en wat daar voor nodig is. Want, goed onderwijs maak je samen.

Curio in de gemeente Bergen op Zoom
In Bergen op Zoom biedt Curio mbo-opleidingen aan in de sectoren techniek en technologie, economie en ondernemen en voedsel, groen en gastvrijheid. Daarnaast hebben ze vmbo- en isk en entree-opleidingen. “We kijken daarbij naar wat de arbeidsmarkt in de omgeving van ons vraagt”, vertelt Rob Neutelings. “Onze opleidingen stemmen we daarop af. Zo zorgen we dat we onze leerlingen en studenten opleiden tot professionals in hun vakgebied en afgestudeerden direct aan de slag kunnen in de regio”.

Samenwerking tussen bedrijven, gemeente en onderwijs
Een goede samenwerking tussen bedrijven, gemeente en onderwijs is cruciaal voor goed onderwijs. Een initiatief als het innovatie- en expertisecentrum Delta Agrifood Business is daar een mooi voorbeeld van. 

Beeld van het beroepsonderwijs
In de etalage staan projecten die studenten op de verschillende opleidingen hebben gemaakt. Rob en Hans Peter staken symbolisch het licht in het huisje aan. Benieuwd naar de etalage? Neem een kijkje op de Nobellaan in Bergen op Zoom.