Gepubliceerd op
Publicatie datum

Curio docent Sabien bij laatste drie Leraar van het Jaar mbo 2024

Sabien Jansen-Jacobs, docent bloem, groen en styling bij Curio voedsel, groen en gastvrijheid, heeft in de finale van Leraar van het Jaar mbo 2024 laten zien waarom ze haar nominatie waardig is. De winst ging naar Eline Gerritsen van ROC Nijmegen. De jury was gecharmeerd van Sabien haar vernieuwde onderwijsconcept. Zij weet hoe ze actualiteit en de persoonlijke belevingswereld van studenten kunt verbinden, waren de worden van de jury. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de leraar die als ambassadeur van het vak actief bijdraagt aan de ontwikkeling van goed onderwijs.  

Uitreiking
De prijs werd uitgereikt door Mariëlle Paul, staatssecretaris Funderend Onderwijs en Emancipatie en Andrew Niemeijer, voorzitter van Stichting Leraar van het Jaar in theater Singer Laren. Voorafgaand ging Sabien samen met genomineerde docenten Eline Gerritsen en Loes Dekkers van ROC Nijmegen in gesprek met de vakjury. Sabien werd genomineerd vanwege haar ongekende enthousiasme voor het vak en een nieuw onderwijsconcept dat zij van ontwikkeling tot uitvoering bracht. Een concept waar de focus minder op zenden ligt, maar de student doormiddel van maatwerk zelf aan zet is.

Reactie van Sabien: “Wat een spannende ontknoping! De nominatie alleen al is een erkenning van mijn werk, maar ook van de prachtige samenwerking met mijn studenten, collega’s en het hele onderwijsteam. Ik blijf vooral doen wat ik al deed en hoop andere scholen te inspireren om hun onderwijs passender te maken bij deze generatie studenten!”

Rob Neutelings, voorzitter van de raad van bestuur van Curio: “Wij zijn hoe dan ook trots op Sabien! Sabien laat zien hoe waardevol het is om je hart in het onderwijs te leggen. We zijn enorm trots op haar prestatie en wat ze betekent voor onze school en het mbo-onderwijs."