Combi-training hygiënecode HACCP en allergenen
Wil je meer weten over de hygiënecode, allergenen en voedselveiligheidsplan? Deze "pressure-cook" training geeft je snel inzicht in alle wettelijke vereisten.
Algemeen
Tijdens deze cursus leer je alles over de hygiënecode HACCP en de allergenenwetgeving. Niet alleen de inhoud van de hygiënecode komt aan bod. Je leert ook de regels ervan in jouw bedrijf toe te passen. Belangrijk, want de wet verplicht horecamedewerkers volgens de regels van de hygiënecode HACCP te werken.
Als goede medewerker zorg je er altijd voor dat je producten in orde zijn. Zeker wanneer je met bederfelijke eet- en drinkwaren werkt. Dit ben je zelfs wettelijk verplicht. De wet eist namelijk van horecabedrijven dat ze volgens de regels van de hygiënecode HACCP werken.
Tijdens de cursus hygiënecode HACCP leer je de inhoud van deze code kennen en deze toe te passen binnen je bedrijf. Komt de NVWA controleren, dan kan jij ze goed te woord staan.
Data: | De cursus vindt plaatst op 21 en 28 februari 2024. Heb je interesse, schrijf je dan in en we nemen contact met je op! |
Locatie: | Curio, Markendaalseweg 35 te Breda |
Voor: | Deze cursus is bestemd voor iedereen die werkzaam is in de horeca, bij zorginstellingen, verenigingen en/of buurthuizen. |
Door: | Ervaren docent van Curio voedsel en gastvrijheid |
Kosten: | € 540,- per persoon (vrijgesteld van btw) |
Duur: | De training wordt gegeven op 2 dagen (3 dagdelen) inclusief toets. |
Inhoud
In deze training behandelen we de volgende onderwerpen:
- Soorten hygiëne
- Soorten besmettingen
- Soorten bederf
- Werkzaamheden Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit (NVWA)
- Bewerkingstraject inclusief de daarbij behorende technische beroepsvaardigheden
- Ontvangst, controle en opslag van goederen. Arbo en veiligheid
- Allergenen wetgeving, communicatie en toepassing
Resultaat
De deelnemers worden gedurende de cursus geobserveerd en beoordeeld door middel van een praktijkopdracht; het maken van een verbeterplan voor hun werkplek/werkzaamheden met daarin:
- Toepassing regels hygiënecode HACCP
- Verantwoordelijkheid rondom hygiëne
- Werkhouding/ veiligheid/ communicatie
- Toepassing en communicatie v.w.b. de allergenenwetgeving
Wilt u een maatwerktraining? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.