Hovenier
De opleiding hovenier is het vervolg op de opleiding aankomend hovenier. Je gaat dieper in op de onderwerpen en leert meer over het ontwerpen, landmetingen en het maken van werkplanningen en begrotingen.
Algemene informatie opleiding hovenier
Data: | De opleiding wordt ingepland bij voldoende aanmeldingen. |
Bijzonderheden: | Inclusief koffie/thee en lesmateriaal. |
Locatie: | Curio, Frankenthalerstraat 15 te Breda |
Voor: | Instromende doelgroepen (Wajong, SW etc.) |
Door: | Geert-Jan van der Veeken - G.vanderveeken@curio.nl |
Kosten: | € 2.550,- per persoon (vrijgesteld van btw) Dit is inclusief basispakket studieboeken/digitale modules, materiaalkosten en examenkosten. |
Duur: | Deze opleiding duurt 1 jaar. En wordt gegeven in 30 lesdagen. |
De opleiding aankomend hovenier is het tweede jaar van de VHG Branche-opleiding tot vakbekwaam hovenier.
Voor deze opleiding bestaat een subsidieregeling via Colland Arbeidsmarkt. Deze subsidieregeling bestaat uit een tegemoetkoming in de kosten van de opleiding en een bonus voor de werknemer bij het behalen van een diploma. Curio kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het wel of niet verkrijgen van subsidie.
Inhoud van de opleiding hovenier
Tijdens deze opleiding vindt een verdieping plaats op de onderwerpen die zijn behandeld tijdens de opleiding aankomend hovenier:
- Plantenkennis;
- Bodemkunde;
- Bemestingsleer;
- Techniek van de aanleg.
Daarnaast wordt er een begin gemaakt met de onderwerpen:
- Tuintekenen;
- Landmeten en waterpassen;
- Begroten en werkplanningen maken.
Resultaat
De opleiding wordt afgesloten met een examen onder toezicht van de VHG. Bij goed gevolg ontvangt de deelnemer een door de Branchevereniging VHG erkend certificaat.
Na de cursus opleiding hovenier
Na afloop van de cursus kun je diverse aanvullende cursussen volgen. Je kunt ook doorstromen naar de VHG brancheopleiding vakbekwaam hovenier en specialiseren in tuinontwerpen of aanleg en onderhoud.
Wilt u een maatwerkcursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.