Plantbased specialist

Ben jij klaar om je culinaire vaardigheden met plantaardige producten naar een hoger niveau te tillen? Word een plantbased  specialist met deze innovatieve cursus!

Algemeen

Ben jij klaar om je culinaire vaardigheden met plantaardige producten naar een hoger niveau te tillen? 

Onze cursus "plantbased specialist" biedt jou de kans om in slechts 15 weken een breed scala aan plantaardige kooktechnieken en -vaardigheden te beheersen. Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint in de keuken, deze cursus is ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen.

Data:In Breda start de cursus in september 2025. 
Toelatingseisen:minimaal in het bezit van het MBO certificaat: Koken in de horeca, een MBO verklaring Kok niveau 2 of het diploma kok niveau 2 of zelfstandig werkend kok niveau 3. 
Locatie:Curio, Markendaalseweg te Breda
Voor:Professionals die al werkzaam zijn in de foodsector en zich willen specialiseren in de moderne groentekeuken. Met een combinatie van praktijklessen, huiswerk en werkervaring in een professionele keuken, kun je leren op een manier die bij jou past.
Door:Ervaren docenten van Curio voedsel en gastvrijheid
Kosten:€ 3.500,- per persoon (vrijgesteld van btw)
In de cursusprijs zijn alle kosten inbegrepen: het cursusgeld, lesmateriaal, examenkosten, locatiekosten en lunches tijdens de cursus. 
Duur:De cursus bestaat uit lessen theorie en praktijk. De opleiding bestaat uit 15 wekelijkse bijeenkomst van 6 klokuren. 
 

Inhoud

Tijdens de cursus leer je een breed scala aan plantaardige kooktechnieken en -vaardigheden te beheersen. Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint in de keuken, deze cursus is ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen.

Wat kun je verwachten?

  • Flexibel Leren: de cursus is perfect voor professionals die al werkzaam zijn in de foodsector en zich willen specialiseren in de moderne groentekeuken. Met een combinatie van praktijklessen, huiswerk en werkervaring in een professionele keuken, kun je leren op een manier die bij jou past.
  • Praktijkgerichte Modules: Je leert alles van groentebereidingen en fermentatie tot patisserie en plantaardige eiwitten. Elke module is zorgvuldig samengesteld om je de kennis en vaardigheden te geven die je nodig hebt in een professionele keuken.
  • Professionele Ontwikkeling: Werk aan je eigen portfolio waarin je je voortgang en leerresultaten vastlegt. Dit portfolio is niet alleen een waardevol hulpmiddel tijdens je cursus , maar ook een indrukwekkend bewijs van je vaardigheden voor toekomstige werkgevers.
  • Kwaliteit en Veiligheid: Onze cursus voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en richtlijnen op het gebied van voedselveiligheid, hygiëne en milieuzorg. Je leert werken volgens de HACCP-normen en andere wettelijke voorschriften.

Waarom kiezen voor onze module?

  • Snelle en Doelgerichte Opleiding: In slechts 15 weken ben je klaar om als plantbased specialist aan de slag te gaan. Onze cursus is ontworpen om je op een professionele manier alle technieken voor de moderne groentekeuken bij te brengen.
  • Ervaren Docenten: Onze docenten hebben uitgebreide ervaring in de foodsector. Daarnaast verzorgt Gijs Kemmeren chef-kok en eigenaar van groenterestaurant Vannu meerdere gastlessen. Wij begeleiden je door elke stap van de cursus en zorgen ervoor dat je het beste uit jezelf haalt.
  • Innovatieve Leeromgeving: Met deze cursus bieden we een moderne, innovatieve en flexibele leerervaring die aansluit bij de veranderende arbeidsmarkt.

Resultaat

De leeruitkomsten zijn het eindniveau waar we naar toe werken. Op deze manier is het helder waar elke 
student aan moet voldoen.  

Om de kennis en vaardigheden eigen te maken, wordt er gewerkt volgens een duidelijke lesplanning met een opbouw in complexiteit. De diverse opdrachten maakt de student tijdens de praktijk op school, ondersteund door Gastronomixs (receptendatabase voor professionele chefs) en in de beroepspraktijk.  

Tijdens de lesdagen bij het maken van de opdrachten wordt de student op door middel van feedback beoordeeld op de ontwikkeling die de student doormaakt. We noemen dit ontwikkelingsgericht beoordelen. Na iedere opdracht/praktijkles vindt er een ontwikkelingsgerichte beoordeling plaats. De ontwikkelingsgerichte beoordeling bereidt voor op de praktische opdrachten en de kwalificerende eindopdracht. 

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een Microcredential (een digitaal bewijs van deelname) met een overzicht van opgedane kennis en getrainde vaardigheden (leeruitkomsten), behorend bij deze cursus.

Tijdens de eindpresentatie laat je zien dat je beschikt over deze vaardigheden.

Wilt u een maatwerkopleiding? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.