Gepubliceerd op
Publicatie datum

Informatiewebinar start@Curiombo
voor ouders en 1e jaars mbo'ers

In augustus beginnen bijna 6.000 studenten aan één van onze mbo-opleidingen. Dit op onze locaties in Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom en Hoogerheide. Zo’n start is altijd weer een spannende periode. Een nieuwe school, met nieuwe vakken, leraren en klasgenoten. Om studenten en hun ouders op weg te helpen, hebben we medio augustus een ‘Warm welkom-folder’ gestuurd naar het huisadres. Studenten ontvangen daarnaast op hun school nog opleidingsspecifieke info.

Om juist ook ouders/verzorgers een ‘persoonlijk’ warm Curio-welkom te geven, organiseren we dinsdag 10 september een webinar, start@Curiombo. De presentatie is in handen van Sanne Jongejan, directeur van de sector techniek en technologie, samen met Indy van Mook. Zij is tweedejaars student van de opleiding onderwijsassistent en lid van onze studentenraad.

Het webinar start om 19.00 uur en duurt 30-45 minuten. Het is te volgen via Teams. Dat kan via de volgende link: informatiewebinar start@curiombo

Meld je aan voor het webinar door het aanmeldformulier in te vullen. 

Vragen stellen kan tijdens het webinar, maar ook vooraf. Gebruik dan ons mailadres, infopunt@curio.nl met vermelding #webinarvraag, of WhatsApp: +31 6 22089133.

Informatie mbo online

Eerstejaars studenten en hun ouders kunnen praktische informatie vinden op www.curio.nl/mbo/studie-info. Dit staat ook in de folder die is verstuurd.

Daar vind je alle handige links naar informatie of vragen over:

  • Wat is mbo, niveau 1, 2, 3, 4 en bol en bbl?
  • Studentenadministratie, financiën of schoolkosten.
  • Studiefinanciering en ov-jaarkaart.
  • Schoolvakanties en vrije dagen.
  • Te laat komen en ziekmelden.
  • Regelingen en procedures.
  • Contactgegevens van opleidingslocaties.
  • Veelgestelde vragen.

Inzage studiegegevens via Teams-app

Op het voortgezet onderwijs was het voor ouders mogelijk om via bijvoorbeeld Magister de studiegegevens van hun zoon of dochter te bekijken. Op het mbo is dit niet mogelijk. Vanaf 16 jaar moeten zij hiervoor wettelijk toestemming geven. Als ouders toestemming hebben van hun zoon of dochter, kunnen zij de studiegegevens inzien via de studentenapp Teams-app. Meer informatie: www.curio.nl/mbo/studie-info/mystapp.